Rodinné centrum Heřmánek Přátelský, inspirativní a bezpečný prostor pro celou rodinu.

KALENDÁŘ AKCÍ

ADRESA:  Náves Svobody 41,
                  Olomouc - Holice

TELEFON: +420 736 783 629

EMAIL:  rc-hermanek@seznam.cz

HDRY_BARVA-page-001

NOVINKY NA E-MAIL

Zaregistrujte svou e-mailovou adresu a získejte přehled o všech důležitých aktualitách a novinkách!

PODPOŘENO

Aktivity RC Heřmánek  jsou podpořeny z dotačního programu Rodina  MPSV ČR, statutárním městem Olomouc a Olomouckým krajem.

Řekli o nás

Milý Heřmánku,

Přejeme Ti do Nového roku báječné nápady, klienty a nakloněné správné hvězdy. Heřmánku, mockrát děkujeme za báječné chvíle s trávené v tvé herně. Bylo nám sladce. Všichni jsme byly s programem, paní šéfovou, paní Maruškou a lazebnicemi víc než spokojení. Našli jsme skvělou kadeřnici ( už nendu nikam jinam:o), báječnou tetu na hlídání, šikovné a milé paní - manikérku, pedikérku, kosmetičku a úžasnou paní zpěvačku . Moc se nám stýská. Ještě nevím jak, ale nějak to zařídím a ještě přijdem :o). Heřmánku, ať se daří Tobě i všem kdo do tebe vkročí. Ze srdce zdraví Olga, Maruška a Toníček.

Výstup projektu Rodina i práce

Jako účastnice projektu „Rodina i práce“ realizovaného společností Audica, s.r.o., jsem získala na 6 měsíců pracovní pozici na poloviční úvazek v Rodinném centru Heřmánek v Olomouci. Pracuji zde jako lektorka anglického jazyka a volnočasových aktivit; vedu především kurzy anglického jazyka pro děti a dospělé, sobotní hernu pro rodiče s malými dětmi, jsem zodpovědná za objednávku a vedení evidence knih v knihovničce rodinného centra a zajišťuji propagaci centra přes Facebook.

Do zaměstnání jsem nastoupila 1. září 2011 poté, co jsem během července a srpna 2011 absolvovala 40-ti hodinovou praxi, kdy jsem se seznamovala s chodem centra a svými povinnostmi. Práce mě od začátku velmi baví a naplňuje, vedení centra i klienti jsou s mou prací spokojeni, což mi dodává přijemný pocit z dobře odvedené práce i spoustu pozitivní motivace. Velmi dobře na mne po celou dobu mého úvazku působily i vzájemné mezilidské vztahy v centru, příjemná atmosféra a milé jednání – v takovém prostředí se vždy příjemně pracuje.

Ačkoliv bylo z počátku poměrně náročné skloubit péči o malé dítě s 20-ti hodinovým úvazkem v centru, nakonec se mi díky pomoci rodiny a vstřícnosti vedení centra, které mi umožnilo pracovat částečně z domova, podařilo vše sladit bez zbytečného stresu. Tato zkušenost mi zároveň pomohla naučit se plánovat si svůj čas a mnohdy i čas ostatních, především manžela, bez jehož zapojení do péče o syna bych nedovedla vše takto skloubit.

V budoucnu bych určitě chtěla ve spolupráci s rodinným centrem pokračovat, pravděpodobně formou obchodní spolupráce na živnostenský list. Závěrem bych chtěla společnosti Audica i Heřmánku poděkovat za tuto úžasnou příležitost realizovat se během rodičovské dovolené ve svém oboru a ráda bych dodala, jak by to bylo úžasné, kdyby bylo více takovýchto osvícených zaměstnavatelů, kteří podporují pracující maminky s malými dětmi.

Mgr. Martina Kurfürstová

Ohlas na seminář Pracovní právo, který proběhl 6.5.-7.5.2010 v MC Heřmánek

Kurz se mi moc líbil, vše co jsem potřebovala vědět mi bylo zodpovězeno. Odnesla jsem si i spoustu nových informací, o kterých jsem neměla ani tušení.

Hlídání dětí úžasné, Adélka nechtěla domů. Prostě a jednoduše super, bezva....

Těším se na další kurzy v Heřmánku Iveta Teimerová

Něco pro děti (a kdyby tak něco i pro dospěláky)? Kdy? Kde?

Sportovní vyžití, rozvoj ducha, rozvoj tvořivosti? Odpoledne nebo navečer?

Nejlépe v místě bydliště?

Pro rodiče dvou dětí na prvním stupni základní školy bydlící v okrajové části města s časovými ztrátami při dojíždění do centra města hromadnou dopravou (v každém případě s přesedáním) jsou odpovědi na výše uvedené otázky  u nás v Holici docela jednoduché.

floorballDěti si vybijí svou energii v pondělí v aerobiku a v pátek ve florbalu. Kromě toho se formou her seznámí s angličtinou – to ve čtvrtek. Máma se procvičí v angličtině a táta provětrá sportovní vybavení ve florbalu. Bez dojíždění (a když, tak na kole za pár minut), s jistotou kvalitního prostředí a dohledu a navíc za velmi přijatelnou cenu. A jestli nevíte, jak ubrouskem zkrášlit starý květináč, nebo jak uplést vánoční ozdoby na stromeček, nebo máte jiné umělecké sklony, stačí si vybrat z Tvůrčí dílny každý druhý pátek v měsíci večer (s dětmi i bez nich). A to nemluvím o dalších aktivitách pro těhotné, maminky na mateřské (a jejich ratolesti), o klubu dvojčat, o cvičení na bolavá záda, o orientálních břišních tancích atd.

Je moc dobře, že tu máme Mateřské centrum Heřmánek, který  nabízí kromě aktivit pro maminky na mateřské a jejich dětičky takový výběr k využití volného času taky pro větší děti a dokonce i pro „dospěláky“. Těm, kdo přišli s nápadem zřízení Heřmánku přímo v Holici a těm, kdo s nimi spolupracují a podílí se na vedení jednotlivých aktivit patří jistě nejen můj velký dík.

maminka Eva (dcery Sára a Adélka)

Milý Heřmánku,

chtěla bych Ti touto cestou moc poděkovat. Díky Tobě máme doma krásného čtrnáctiměsíčního kluka. Předtím jsme měli „pouze“ čtrnáctiměsíční vlasaté mimino.

ilustraceZa nápad a možnost nechat ostříhat své děti, bez omezení věku, v mateřském centru Heřmánek v Holici jsem jako máma nesmírně vděčná. Pro naši rodinu je totiž pravidelnou výzvou pouhé stříhání nehtů, vyžaduje přítomnost obou rodičů a pravidelnou návštěvu posilovny. Obavy, že náš syn bude mít vlasy do dvou let až do pasu, se díky Vám nenaplnily. V klidu, v pohodě, bez stresu. Skvělý nápad – přátelský rodině. Jako ostatně všechny činnosti a akce Heřmánkem nabízené.

Chodíme k Vám rádi. Díky, že jste.

Jana Cohlová a Matyáš, Hněvotín

DĚKUJEME:

Koupelny Olomoucimage005 Portál První pomoc živě

banner techsoup.cz      ROSSMANN_Drogerie_parfumerie_1      Koyo_průhledné pozadí